Modelisme

19 Mar

Vos èi dit qu’avèvam trobat a la deisheira un torn a metaus. Lo pair, es lo son mestier de s’en saber servir, mes jo, èi pas après aquò en fac de Lettres Modernes mention Occitan. Donc soi anat hodilhar sus la tèla e èi trobat un forum de passionats de l’usinatge. Vos enteni desjà vos trufar d’aquèths, enfin sus lo forum i a mei de 12000 sòcis, es a díser chic o mic 28 còps lo nombre de sòcis deu forum Occitània (actuaument 430 membres). S’extrapolam dens l’estatistica d’estanquet, en tot saber qu’i avèva 25000 occitanistas a Carcassona en 2009, podem héser un produit en crotz per aver una idèia deu nombre sancér d’usinatjassèr presents ad una eventuau manifestacion per la ratificacion de la carta europèa de l’usinatge a Toul o a Mâcon :

Nombre de membres deu forum Nombre de manifestaires
430 12000
25000 x
  • x = 25000 * 12000 / 430 = 694444,444

E òc, car legidor, i a potenciaument 694 400 personas (n’i a ben 3 o 4 que mancaran lo carri) francofònas passionats per l’usinatge !

La locomotiva G8.1
La locomotiva G8.1

Tot aquò per díser qu’en hodilhant sus aquèth forum, èi trobat un site de non pas créder d’un òme que s’a pres l’idèia de har una locomotiva G8.1 dita « armistice 1918 » a l’escala 1/20. Es pas un François Pignon, es pas una anecdòta. Tot i es : lo chassís, lo cilindres, las ròdas, … Es pas enqüèra acabada mes s’èi tot plan comprés es hèita per fonccionar. Èi un respècte sancèr per lo son tribalh. Anem, vos dèishi véder aquèth trababalh fabulós :

http://meca-vap.e-monsite.com/

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Cambiar )

Connecting to %s